donderdag 19 december 2013

Onbeperkt zoeken

Degenen die de afgelopen dagen Zeeuwen Gezocht hebben geraadpleegd is het zeker opgevallen dat er enkele veranderingen zijn in het zoeken en in de presentatie van de gegevens. We hebben de afgelopen dagen gebruikt om de wijzigingen te testen en nu durven we deze wereldkundig te maken. Enkele van de wijzigingen zijn wensen van u:

1. Sneller
De zoektijd is aanmerkelijk verkort door een andere techniek.

2. Onbeperkt
Er is geen limiet meer aan het aantal resultaten. Deze stond ingesteld op maximaal 5.000 resultaten. Als u bijvoorbeeld met de achternaam 'Jansen' zoekt krijgt u 26.566 resultaten#. U zult ook ervaren hoe snel dit gaat. Als u de synoniemenlijst aanvinkt, dan krijgt u nog meer resultaten. In het voorbeeld van 'Jansen' is het aantal resultaten 45.025.#

3. Wildcards
Het is nu ook mogelijk om uitsluitend op de eerste letter van een naam (achternaam en/of voornaam) te zoeken. De asterisk (*) voor meerdere tekens kan pas na het derde teken worden gebruikt, maar de wildcards voor één teken - underscore (_) of het vraagteken (?) - kunnen op de plaats van de tweede en derde letter worden gezet. Probeert u maar eens: H__* of H??*.

4. Presentatie van de vermeldingen
De vermeldingen worden niet meer in een aparte pagina (tabblad) getoond, maar in het scherm van de zoekresultaten. Op die manier hoeft u de backbutton in uw browser niet meer te gebruiken op vanuit de vermelding terug te gaan naar de zoekresultaten. U kunt nu zelfs meerdere vermeldingen in het resultaatscherm bekijken.

U ziet dat DE REE archiefsystemen en het Zeeuws Archief bezig blijven met het verbeteren van Zeeuwen Gezocht. De voortschrijdende techniek is daarbij onze bondgenoot.

Nieuwsgierig? Ga direct naar Zeeuwen Gezocht.

# Stand op 19 december 2013

Leo Hollestelle, applicatiebeheerder MAIS-Flexis en beheerder Zeeuwen Gezocht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten