zaterdag 2 november 2013

Nog meer scans van akten burgerlijke stand online

Bijna één jaar na de scans van de akten van de burgerlijke stand van Schouwen-Duiveland zijn vanaf heden in Zeeuwen Gezocht en Archieven.nl scans van deze akten van andere gemeenten beschikbaar. Het gaat om de voormalige gemeenten in de huidige gemeenten Hulst, Kapelle, Middelburg, Reimerswaal, Tholen, Veere en Vlissingen.

Aantallen
Er zijn 356.933 scans toegevoegd met in totaal 735.516 geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten. Samen met de akten van de voormalige gemeenten van Schouwen-Duiveland zijn er nu van 908.000 akten scans in te zien. Het overzicht van de beschikbare scans per voormalige gemeente is hier beschikbaar.

Samenwerking
De digitalisering van de akten van de burgerlijke stand van bovengenoemde gemeenten is uitgevoerd in samenwerking met die gemeenten. Van de akten van de burgerlijke stand van de voormalige gemeenten van Middelburg (gedeeltelijk) en Veere worden de scans per akte getoond, van de overige gemeenten worden de scans per register (dus per jaar) getoond en moet u de bijbehorende scan of scans van de akten zelf opzoeken.

Weergave
In de tabelweergave van de zoekresultaten ziet u in het eerste geval de scans van de akte en in het tweede geval de eerste scan van het register (de omslag).
In de detailweergave van de zoekresultaten ziet u in het eerste geval de scan of scans van de akte en in het tweede geval de eerste negen scans van het register.

Een geboorteakte burgerlijke stand Aagtekerke (huidige gemeente Veere)

Een geboorteakte burgerlijke stand Clinge (huidige gemeente Hulst)

Bekijken en downloaden
U kunt de scans in een viewer met een loep bekijken. U kunt de scans ook volledig bekijken (incl. inzoomen) en eventueel downloaden. Daarvoor moet u eerst inloggen en credits kopen. Dit wordt uitgelegd op deze pagina. Hoe meer credits u koopt, hoe goedkoper de stuksprijs per scan.

1 opmerking:

  1. Ik ben ivm met een opdracht op de Antillen op zoek naar bronnen over het digitaliseren van geboorte akten. Ik hoop dat u mij hiermee kan helpen hoe ik zo'n project kan starten. Groet Raymond

    BeantwoordenVerwijderen