woensdag 3 juli 2013

Zoeken met twee en zelfs meer personen

Vandaag heeft de website Zeeuwen Gezocht als kleine broer van het grote Archieven.nl de primeur: het zoekscherm is aangepast. Het is nu mogelijk om extra personen toe te voegen aan de zoekopdracht. Niet een tweede, zoals bij WieWasWie.nl, maar zelfs een derde, vierde, vijfde enzovoorts. In de praktijk zult u aan de mogelijkheid van de tweede persoon genoeg hebben, maar u kunt nu sneller gerichter zoeken. Vooral bij de huwelijksakten van de burgerlijke stand en de doop- en trouwregisters, waarin namen van getuigen voorkomen, is deze nieuwe optie handig.

Start
Het zoekscherm in Zeeuwen Gezocht verschijnt als u op het zoekveld klikt of als u klikt op het knopje ernaast met de twee pijltjes naar beneden.


De cursor staat standaard in het zoekveld 'Achternaam'. U kunt de zoekvelden vullen met uw vraag.

Door op het plusje naast het woord 'Persoon' te klikken kunt u de zoekvelden van een persoon nogmaals toevoegen aan het zoekformulier.


Dit kunt u herhalen voor de derde persoon enzovoorts. Houd u er wel rekening mee dat als u heel veel personen aan het zoekformulier toevoegt, de zoekvraag veel tijd zal kosten.
Na het verschijnen van de zoekresultaten staan de door u in het zoekformulier ingetypte woorden bovenaan vermeld.

Als u zoekt met meer dan één persoon dan worden de resultaten getoond die voldoen aan de waarden die u heeft getypt in de zoekvelden van de eerste persoon. De tweede en volgende personen vindt u in de individuele vermeldingen van de zoekresultaten.

We zijn benieuwd naar uw reactie.

1 opmerking:

  1. Ben net ff aan 't puzzelen geweest in 't nieuwe Zeeuwen Gezocht. 't Werkt toppie

    BeantwoordenVerwijderen