dinsdag 1 januari 2013

Voorspoedig 1912, 1937 en 1962 toegewenst

Een nieuw jaar biedt voor iedereen die onderzoek doet naar voorouders nieuwe kansen: de openbaarheidbeperkende termijn voor de akten van de burgerlijke stand schuift weer één jaar op en dat betekent dat nieuwe gegevens beschikbaar komen.

Met ingang van vandaag, 1 januari 2013, zijn de geboorteakten van de burgerlijke stand van het jaar 1912, de huwelijks- en echtscheidingsakten van het jaar 1937 en de overlijdensakten van het jaar 1962 openbaar geworden. Het is ons gelukt om de gegevens van deze akten van de toenmalige gemeenten in Zeeland vanaf vandaag via het internet aan te bieden.Misschien is het Zeeuws Archief hiermee wel de eerste archiefdienst in Nederland.
U kunt de gegevens van de nieuw openbaar geworden akten raadplegen via Zeeuwen Gezocht en Archieven.nl. Als de 'oogstmachine' van WieWasWie goed werkt, dan zijn deze akten binnenkort ook via die website te raadplegen.


Voor het overzicht van de beschikbare akten van de burgerlijke stand in Zeeuwen Gezocht zie:
geboorteakten
huwelijksakten
overlijdensakten

Veel plezier met de nieuwe gegevens en een voorspoedig onderzoek toegewenst!

'Team Zeeuwen Gezocht'

2 opmerkingen:

  1. Graag zou ik vernemen, waar ik moet zoeken naar overledenen (familie) uit Vlissingen in het verleden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Let op dat de overlijdensakten na 1962 nog niet openbaar zijn en dus niet in Zeeuwen Gezocht te vinden zijn. Overlijdensgegevens vóór 1962 zijn beschikbaar. Vul in het eerste zoekveld, achternaam, de familienaam van de personen die je zoekt en vul eventueel Vlissingen in in het zoekveld Plaats. Klik op Zoek en Zeeuwen Gezocht doet de rest. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen