woensdag 24 oktober 2012

Zeeuwse geboorteakten in WieWasWie

De eerste stap is gezet! Sinds 23 oktober zijn 454.368 geboorteakten van de burgerlijke stand van Zeeland ook op de website WieWasWie.nl te raadplegen. Dit vergroot de toegankelijkheid van de Zeeuwse burgerlijke stand op internet. U kunt nu via vier websites Zeeuwse borelingen en hun ouders over de periode 1796/1811-1911 raadplegen: www.zeeuwengezocht.nl, www.zeeuwsarchief.nl, www.archieven.nl en www.wiewaswie.nl.


De beschikbaarheid van de Zeeuwse geboorteakten in WieWasWie.nl biedt u de kans om de zoekmogelijkheden van deze website te leren kennen. Zo kunt u met WieWasWie (in tegenstelling tot Zeeuwen Gezocht) wél zoeken met de asterisk (*) ter vervanging van de eerste letter van een naam (voorbeeld *aljouw levert op: Baljouw, Caljouw en Kaljouw). In het uitgebreide zoekscherm is er een apart zoekveld voor de beroepsaanduiding. Ook handig is de mogelijkheid om vanuit een gevonden vermelding direct verder te kunnen zoeken naar andere gegevens van de vermelde personen in de akte.

Wij gaan verder met het toevoegen van de huwelijksakten en daarna met de overlijdensakten van de burgerlijke stand, zodat vanaf 1 januari 2013, als WieWasWie officieel van start gaat en GenLias na 15 jaar trouwe dienst verdwijnt, de Zeeuwse burgerlijke stand ook voor u via WieWasWie.nl beschikbaar is.

We zijn benieuwd naar uw ervaring.

Lees hier het bericht op het blog van WieWasWie.

4 opmerkingen:

 1. Een zoekopdracht op geboortakten met familienaam Voogd levert op zeeuwengezocht.nl 1862 zoekresultaten en op WieWasWie 1441 zoekresultaten. Hoe valt deze discrepantie te verklaren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan is hiermee bewezen dat Zeeuwen Gezocht beter is dan WieWasWie :-)
   We gaan vergelijkend warenonderzoek doen. Mogelijk wordt het verschil in aantal verklaard doordat nog niet alles is meegekomen met de harvest, maar dat moeten we dus proefondervindelijk uitzoeken. Morgen starten we in ieder geval de harvest van de geboorteakten weer op. Bedank voor je snelle reactie. We komen er nog op terug.

   Verwijderen
  2. Bob, de oorzaak is dat voor een groot aantal akten nog geen GUID is gegenereerd en die worden dus bij de harvest niet meegenomen naar WieWasWie. Wordt uiteraard opgelost. Overigens worden vandaag de huwelijksakten van de BS geharvest.

   Verwijderen
  3. Bedankt voor de terugkoppeling! Hebben alle huwelijksakten een GUID ;-) ?

   Verwijderen