maandag 3 september 2012

Zeeuwen Gezocht is weer op snelheid

De laatste maanden waren er veel klachten over de traagheid van de website Zeeuwen Gezocht. Zoekopdrachten verliepen heel stroperig en complexere zoekopdrachten verzandden vaak in een foutmelding. In ons blogbericht van 19 april jl. hebben wij u geïnformeerd waarom de websites Zeeuwen Gezocht en Archieven.nl traag zijn en wat De Ree archiefsystemen gaat doen om dit op te lossen.
Vorige maand zijn de internetservers vervangen en is de grote database met meer dan 67 miljoen beschrijvingen, waaronder die van 7 miljoen Zeeuwen, verder geoptimaliseerd. De Ree archiefsystemen gaat nog verder met het verbeteren van de snelheid.

De effecten van deze aanpassingen zijn goed te merken. U kunt weer als vanouds aan de slag en zoeken naar het toenemende aantal vermeldingen in Zeeuwen Gezocht. We gaan gestaag naar de 7,1 miljoen vermeldingen. De laatste weken is onder andere het bevolkingsregister van Middelburg toegevoegd. Houdt de pagina Nieuw in de gaten.

Als u meer wilt weten over de aanpassingen die De Ree archiefsystemen heeft gedaan, dan kunt u dit bericht op hun website nalezen.

Leo Hollestelle
Beheerder Zeeuwen Gezocht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten