dinsdag 14 augustus 2012

Bevolkingsregister Middelburg is weer terug

Bij de overgang van Zeeuwen Gezocht met ISIS naar MAIS-Flexis/MAIS-Internet zijn enkele bestanden niet geconverteerd omdat deze nog enkele aanpassingen vereisten. Het grootste bestand hiervan is heden toegevoegd aan Zeeuwen Gezocht en dus raadpleegbaar voor iedereen.
Het betreft alle inschrijvingen in de 38 delen van het bevolkingsregister van Middelburg over de periode 1900-1937.

Vanaf maart 2010 hebben vrijwilligers van het Zeeuws Archief belangrijke gegevens toegevoegd aan de toenmalige index. Op dit blog hebben wij u hierover geïnformeerd.
Aan elke inschrijving in dit bevolkingsregister zijn toegevoegd de datum van inschrijving (na vestiging of geboorte in de gemeente Middelburg) en de geboortedatum van de inwoner, zodat u makkelijker kunt traceren om welke persoon het gaat. Incidenteel zijn ook toegevoegd de geboorteplaats en het adres.

Aan de index zijn ook toegevoegd het Gestichtsregister 1863-1937 (bejaardenhuizen en ziekenhuis), het Schippersregister 1871-1937 (alle in Middelburg gelegen binnenvaartschippers met hun gezinsleden) en het register van de gevangenis 1863-1904.

In totaal telt het bevolkingsregister van Middelburg over de periode 1900-1937 45 delen. De overige zeven delen betreffen de inschrijvingen tussen 1930 en 1937 en worden de komende maanden ingevoerd.

Meer informatie over deze bron via de pagina Bronnen in Zeeuwen Gezocht. U kunt deze bron in het zoekveld selecteren door te kiezen voor 'Persoon in bevolkingsregister'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten