dinsdag 27 september 2011

Genealogische Contactdag Zeeland: 15 oktober 2011

Wilt u uw voorouders beter leren kennen? Kom dan naar de Genealogische Contactdag Zeeland op zaterdag 15 oktober a.s in het Zeeuws Archief. U kunt uw vragen voorleggen aan de deskundigen van de Genealogische Vereniging afdeling Zeeland, het Genealogisch Centrum en het Zeeuws Archief. Verder zijn er genealogische organisaties en werkgroepen aanwezig en kunt u contacten leggen met andere genealogen.

De volgende stands zijn aanwezig:
- Afdeling Zeeland van de Nederlandse Genealogische Vereniging
- Stichting Genealogische Publicaties
- Computerprogramma Aldfaer
- Gebruikersgroep HCC-Genealogie
- Bob Coret (genealogie-online, stamboomforum)
- Computerprogramma GensData

Verder kunt u de bestanden van het Genealogisch Centrum Zeeland gratis raadplegen, waaronder meer dan 150 duizend overlijdensberichten.
Let op: de in de studiezaal van het Zeeuws Archief aanwezige bestanden kunnen worden geraadpleegd, aanvraag van stukken uit de depots is deze dag niet mogelijk.

Ook worden er workshops gehouden:
- Internet bij stamboomonderzoek, door Bob Coret, ICT-specialist en deskundige op het gebied van genealogie, 11.00-11.45 en 15.00-15.45 uur
- Zeeuwen Gezocht vernieuwd, door Leo Hollestelle, archivaris Zeeuws Archief. Maak alvast kennis met de vernieuwde website Zeeuwen Gezocht, met handige tips voor nog betere zoekresultaten, 12.00-12.45 uur.

Net als vorig jaar is de Genealogische Contactdag onderdeel van de open dag die het Zeeuws Archief elk jaar organiseert. Voor een overzicht van alle andere activiteiten zie onze website.

- Zaterdag 15 oktober 2011: 10.00-17.00 uur, Hofplein 16 Middelburg.

Let op:
Komt u met de auto, houd dan rekening met het feit er in de binnenstad van Middelburg betaald parkeren geldt. Er zijn enkele parkeergarages op loopafstand van het Zeeuws Archief. Meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten