donderdag 16 juni 2011

Vooraankondiging: Genealogische Contactdag Zeeland

De succesvolle Genealogische Contactdag Zeeland vorig jaar oktober in het Zeeuws Archief krijgt een vervolg. Zaterdag 15 oktober a.s. kunt u wederom de grote genealogische verzamelingen van het Genealogisch Centrum Zeeland (waaronder 150.000 overlijdensberichten) en het Zeeuws Archief (Burgerlijke Stand en DTB-registers) raadplegen. Deskundige genealogen en medewerkers van het Zeeuws Archief staan klaar om u te helpen. Bijvoorbeeld met het opzetten van een stamboomonderzoek of met tips om een vastgelopen onderzoek vlot te trekken. Dit jaar hopen we op nog meer genealogische organisaties en verenigingen, waaronder de hobbyclub HCC!Genealogie, die veel kennis heeft van genealogische computerprogramma's. U kunt deze dag contact leggen met andere genealogen.
Let op: er kunnen die dag geen originele stukken uit de depots worden opgevraagd.

De organisatie is in handen van de Afdeling Zeeland van de Nederlandse Genealogische Verenging, het Genealogisch Centrum Zeeland en het Zeeuws Archief. Tijdens deze dag wordt ook de Zeeuwse Archievendag gehouden. Over het programma, getiteld 'Goed Zeeuws, goed rond' kunt u later meer op de website van het Zeeuws Archief lezen.
Dit jaar organiseert het Zeeuws Archief tal van activiteiten in het kader van het themajaar '200 jaar Burgerlijke Stand'. Het volledige programma kunt u vinden op de website van het Zeeuws Archief.

Hebt u Zeeuwse voorouders? Kom dan zaterdag 15 oktober a.s. naar het Zeeuws Archief voor de Genealogische Contactdag Zeeland. Dé gelegenheid om uw voorouders te (be)zoeken. Tijdstip: 10.00-17.00 uur, locatie: Hofplein 16 Middelburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten