dinsdag 21 december 2010

Publieksblog WieWasWie online


Op Zeeuwen Gezocht Blog informeren wij u regelmatig over de vorderingen van de bouw van WieWasWie.nl, de nieuwe website voor onderzoek naar voorouders in Nederland. Het Zeeuws Archief is één van de deelnemende instellingen die de intentie hebben vanaf najaar 2011 gegevens van personen uit openbare archiefbronnen te publiceren. WieWasWie zal de bekende website GenLias vervangen, maar zal ook bronnen bevatten die nu nog via de Digitale Stamboom en het huidige Zeeuwen Gezocht beschikbaar zijn.

Op het nieuwe blog van WieWasWie kunt u lezen wat u kunt verwachten van WieWasWie. Het blog is speciaal gemaakt om u als nieuwe gebruikers goed te informeren over wat er straks mogelijk is: efficiënt zoeken, gegevens met andere gebruikers delen en ook persoonsgegevens verwerken in een stamboomprogramma of op familiepagina's. Met WieWasWie zal het ook mogelijk zijn om scans van akten te raadplegen en te downloaden. Het nieuwe blog biedt gelegenheid om te reageren en om uw vragen te stellen.

Leest u vooral goed de informatie over het de kosten van het gebruik van de nieuwe website. Er worden straks abonnementen aangeboden waarmee u gebruik kunt maken van extra mogelijkheden. Het raadplegen van de gegevens blijft, zoals u dat al jaren van websites van archiefinstellingen gewend bent, gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten