zaterdag 2 oktober 2010

Update 22 : twee mijlpalen


Vanaf vandaag zijn nieuwe en vernieuwde gegevens aan de website Zeeuwen Gezocht toegevoegd. Deze update heeft twee mijlpalen.

De eerste is dat het aantal naamsvermeldingen de 7 miljoen is gepasseerd (het aantal akten/inschrijvingen bedraagt 2,8 miljoen).
De tweede mijlpaal is dat vanaf heden ALLE OPENBARE akten van de Burgerlijke Stand van Zeeland in Zeeuwen Gezocht raadpleegbaar zijn. U hoeft geen rekening meer te houden met ontbrekende gemeenten. In 15-en-een-half jaar tijd heeft een groep van zo’n 50 vrijwilligers meer dan anderhalf miljoen akten ingevoerd. Volgend jaar wordt er landelijk aandacht besteed aan het 200-jarig bestaan van de Burgerlijke Stand in Nederland. Ook het Zeeuws Archief doet hieraan mee.

Op de pagina NIEUW in Zeeuwen Gezocht kunt u lezen welke bestanden zijn toegevoegd. Dat zijn de geboorteakten van de (voormalige) gemeenten: Goes, Nieuwlande, Sas van Gent, Sint Kruis en Sas van Gent.

Met deze update is er ook een nieuwe groep beschikbaar: Overlijdensberichten 1900-1999. Het Genealogisch Centrum Zeeland (gevestigd in het gebouw van het Zeeuws Archief) heeft een enorme verzameling overlijdensberichten die zijn geknipt uit dagbladen. De eerste 33.000 zijn nu opgenomen in Zeeuwen Gezocht. Volgend jaar wordt nieuwe gegevens toegevoegd. Deze bron is handig voor het achterhalen van overlijdensdata van personen in de laatste decennia van de twintigste eeuw, dat is de periode waarin de overlijdensakten van de Burgerlijke Stand nog niet openbaar zijn.
U kunt deze verzameling ook raadplegen tijdens de Zeeuwse Genealogische Contactdag op 16 oktober in het Zeeuws Archief.

Voor deze update zijn ook de synoniemenlijsten van voor- en achternamen bijgewerkt. Uw opmerkingen en suggesties hebben wij verwerkt. Wij houden ons aanbevolen nieuwe suggesties. Een nieuwe versie van deze bestanden zullen wij binnenkort via dit blog publiceren.

Wij hopen dat de nieuwe en vernieuwde gegevens u weer verder helpen bij uw onderzoek. Update 23 kunt u verwachten in januari 2011, met de vanaf dat jaar openbaar beschikbare geboorteakten van 1910, huwelijksakten van 1935 en overlijdensakten van 1960.

Leo Hollestelle, beheerder Zeeuwen Gezocht

4 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Weer een heel karwei achter de rug.
  Mijn complimenten.
  Maar bij Boschkapelle is alles goed fout gegaan.

  Groetjes,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch nog een schoonheidsfoutje bij de update. Het bestand RK Doopboek Boschkapelle 1692-1720 is inderdaad niet goed geconverteerd voor de update. We gaan dit verhelpen. Pas bij de volgende update in januari 2011 is dit verholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn complimenten voor het werk van de vrijwilligers.
  Leo harms

  BeantwoordenVerwijderen