zaterdag 16 oktober 2010

Live Zeeuwen Zoeken


Vandaag is er veel te doen in het gebouw van het Zeeuws Archief. Landelijke Archievendag én Genealogische Contactdag. Voor de genealogische onderzoekers is het wel even wennen, want voorgaande jaren - met uitzondering van 2003 - vond de genealogische contactdag plaats op de eerste zaterdag in september in De Vroone te Kapelle. Dit jaar is er voor een andere formule gekozen, op een andere datum.
In de studiezaal van het Zeeuws Archief en in de studiezaal en kantoorruimten van het Genealogisch Centrum kan iedereen terecht met zijn vragen. De vele genealogische bestanden, zowel op papier als digitaal worden geraadpleegd. Degenen die nog niet zo bedreven zijn met genealogisch onderzoek worden door de medewerkers van de Afdeling Zeeland van de Nederlandse Genealogische Vereniging in de studiezaal van het Zeeuws Archief wegwijs gemaakt. Het is voor sommige mensen zelfs hun eerste ervaring met Zeeuwen Gezocht. Zij worden door de experts van het Zeeuws Archief op weg geholpen.
Standhouders van de computerprogramma's HAZADATA en GENSDATA laten de mogelijkheden van hun software zien. De Stichting Genealogische Publicaties verkoopt haar uitgaven en heeft vandaag de nieuwste uitgave gepresenteerd. De Zeeuwse genealogen hebben vandaag ruimschoots gelegenheid om met elkaar bij te praten. Het is dan ook een gezellig geroezemoes in de studiezaal en er treedt een Zeeuwse liedjeszanger op. Best wel bijzonder in een ruimte waar het doorgaans (muis)stil moet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten