dinsdag 24 augustus 2010

Voorbereiding bouw WieWasWie gestart


Zeeuws Archief heeft de intentie om zich aan te sluiten bij de nieuwe website WieWasWie.nl, als vervanger voor Zeeuwengezocht.nl. Over de voortgang van de ontwikkeling van deze nieuwe website het volgende bericht:

"Vanwege de omvang van de opdracht was het noodzakelijk de bouw van WieWasWie Europees aan te besteden. De beoogde winnende partij is de combinatie Hinttech/Mindbus geworden. Alvorens de definitieve contracten te tekenen heeft Projectbureau STAP de afgelopen weken eerst de omvang van de opdracht nog eens goed doorgenomen. Alle partijen waren bijeen in een serie bijeenkomsten: software-ontwikkelaars Hinttech en Mindbus, interactief designbureau Zicht en Projectbureau STAP. In deze bijeenkomsten zijn zo'n 175 functionaliteiten doorgesproken.
Functionaliteiten zijn alle onderdelen die de site moet bevatten zoals o.a.:
- gebruikers kunnen op WieWasWie.nl eenvoudig en uitgebreid zoeken, ze kunnen reacties geven en die worden verwerkt;
- gebruikers kunnen een stamboom of persoonsdossier maken, opslaan en met anderen delen;
- er komt een invoerscherm voor het overnemen van gegevens van aktes door vrijwilligers;
- er komt een collectieregistratiesysteem, welke eisen stellen we hier aan?
Elke functionaliteit heeft een eigen beschrijving en wordt uitgebreid doorgesproken op aspecten als: "Wat gaat de functionaliteit doen?", "hoe hangt deze functionaliteit samen met andere functionaliteiten?" en "wat zijn de technische implicaties?".
Na afloop van de besprekingen zal Hinttech/Mindbus, de beoogde hoofdaannemer van WieWasWie, een gedetailleerde offerte aanbieden. Waarna hopelijk spoedig de definitieve contracten getekend kunnen worden en de bouw daadwerkelijk gaat beginnen.

Rond maart 2011 hoopt STAP de eerste versie van WieWasWie voor het publiek beschikbaar te stellen. Die versie 1.0 zal in ieder geval de gegevens bevatten die nu in Genlias en in de Digitale Stamboom zijn opgenomen."

(bron: Nieuwsbrief Genlias, jaargang 6, 3e kwartaal 2010)

1 opmerking:

  1. In de tentoonstelling (Zeeuws Archief, opening april 2011) rondom het thema 200 jaar Burgerlijke Stand 1811-2011 kunnen we daar mooi aandacht aan besteden!

    BeantwoordenVerwijderen