maandag 16 augustus 2010

Verschillende zoekresultaten


Er zijn twee mogelijkheden om in Zeeuwen Gezocht te zoeken. De eerste is uiteraard via de link www.zeeuwengezocht.nl, de tweede is via de website van het Zeeuws Archief, www.zeeuwsarchief.nl. Deze laatste mogelijkheid is nog maar enkele maanden beschikbaar en is een van de opties van de vernieuwde website van het Zeeuws Archief, die sinds afgelopen voorjaar online is.

Er is echter een verschil in beide zoekopties, vandaar dat wij u hierover informeren.
We nemen de achternaam 'Coemaet' als voorbeeld. Als u deze familienaam intypt in het zoekveld 'achternaam' in Zeeuwen Gezocht krijgt u 51 vermeldingen in het resultaatscherm, typt u deze naam in de zoekbox van de website van het Zeeuws Archief, dan krijgt u, nadat u het tabblad 'Personen' heeft aangeklikt, 125 vermeldingen te zien in het resultaatscherm. Hoe kan dat?

De verklaring van de verschillende zoekresultaten is simpel. De bouwers van de website van het Zeeuws Archief hebben de zoekfunctie van de website zo geprogrammeerd dat er in alle velden van de database wordt gezocht. In de zoekbox op de website kunt u namelijk niet aangeven in welk zoekveld u wilt zoeken. Hiermee is deze mogelijkheid gelijk aan zoeken via het zoekveld 'woord in tekst' in Zeeuwen Gezocht.
't Is maar een tip!

Leo Hollestelle, beheerder Zeeuwen Gezocht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten