donderdag 15 juli 2010

Update 21: nieuwe gegevens in Zeeuwen Gezocht

De storing bij het plaatsen van update 21 van 14 juli jl. is sneller verholpen dan gedacht. Vanaf vandaag zijn nieuwe en vernieuwde gegevens aan de website Zeeuwen Gezocht toegevoegd. Het aantal naamsvermeldingen is nu bijna 7 miljoen, het aantal akten/inschrijvingen bedraagt ruim 2,7 miljoen.

Op de pagina NIEUW in Zeeuwen Gezocht kunt u lezen welke bestanden zijn toegevoegd. Ook zijn de bestanden huwelijks- en overlijdensakten van de Burgerlijke Stand opnieuw toegevoegd. Dit betekent dat de correcties die in de periode juli 2009 - juni 2010 zijn aangebracht zichtbaar zijn. We hopen dat hiermee weer een groot aantal (hinderlijke, maar niet onoverkomelijke) fouten zijn hersteld. Veel correcties zijn aangebracht naar aanleiding van reacties die velen van u ons hebben toegestuurd via isis.reactie. Blijft u dit doen, zo houdt u ons scherp en verbeteren we samen de database van Zeeuwen Gezocht!

Deze keer is weer een aantal gereedgekomen bestanden van geboorteakten van voormalige gemeenten in Zeeland toegevoegd. Afgelopen maandag is de laatste - openbare - akte ingevoerd en de laatste ingevoerde bestanden moeten nog worden gecorrigeerd. We hopen in oktober a.s. dit project af te ronden. Daarmee zijn dan na vijftien-en-een-half jaar door een grote groep vrijwilligers gegevens uit de akten van de gehele openbare Burgerlijke Stand van Zeeland gedigitaliseerd. Dat gaan we uiteraard op gepaste wijze wereldkundig maken. Om die reden staat de volgende update (dat is nummer 22) gepland voor over drie maanden. Op dit blog heeft u ook kunnen lezen dat we nu bezig zijn met het scannen van deze akten.

Met deze update is er ook een nieuwe groep beschikbaar: Lidmatenregisters Walcheren 1583-1811. De lidmatenregisters van de Walcherse kerkgenootschappen vóór 1811 zijn begin jaren tachtig van de vorige eeuw geïndiceerd. De index was jarenlang beschikbaar in de studiezaal in fichebakken en later op microfilm. In de periode 2005-2009 zijn de 91 fichebakken ingevoerd in de computer. Het betreffen meer dan 106.000 inschrijvingen. De Middelburgse lidmatenregisters (Doopsgezinde gemeente, Engelse gemeente, Evangelisch-lutherse gemeente) zijn ook toegevoegd aan de groep Genealogische bronnen Middelburg 1574-1810. Voor meer informatie over deze bestanden in Zeeuwen Gezocht zie de betreffende pagina Bronnen in Zeeuwen Gezocht. Op de foto bij dit blog ziet u een pagina uit het lidmatenregister van de Nederduits-gereformeerde kerk (later Nederlandse Hervormde kerk) te Aagtekerke van januari 1675.

Voor deze update zijn ook de synoniemenlijsten van voor- en achternamen bijgewerkt. Uw opmerkingen en suggesties hebben wij verwerkt. Wij houden ons aanbevolen nieuwe suggesties. Een nieuwe versie van deze bestanden zullen wij ná de volgende update in oktober a.s. via dit blog publiceren.

Wij hopen dat de nieuwe en vernieuwde gegevens u weer verder helpen bij uw onderzoek.

Leo Hollestelle, beheerder Zeeuwen Gezocht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten