maandag 5 juli 2010

Onze oudste vrijwilliger


Deze maand hoopt hij 88 jaar oud te worden: Jo van Gorsel uit Middelburg. Al vanaf 1995 is hij werkzaam als vrijwilliger bij het Rijksarchief in Zeeland en vanaf 2000 bij het Zeeuws Archief. Op donderdagmorgen is hij bezig met het invoeren van de akten van de Burgerlijke Stand. Vijftien jaar geleden werkte hij als een van de eerste mee met het invoeren van de overlijdensakten van de Burgerlijke Stand. Hij koos toen voor enkele voormalige gemeenten op Tholen, waaronder zijn geboorteplaats Sint Maartensdijk. Daar heeft hij in februari 1953 de Ramp meegemaakt. Later is hij met zijn vrouw in Middelburg gaan wonen waar hij financieel medewerker werd bij Rijkswaterstaat Zeeland. Genealogie is altijd zijn hobby geweest en hij heeft intensief onderzoek gedaan naar zijn familie waarvan de stamvader zich in de achttiende eeuw op Tholen vestigde. Daardoor weet hij veel over Thoolse families. Omdat hij altijd met 'cijfertjes' werkte, is Jo nauwgezet en weinig ontgaat hem. Wij wensen Jo een goede gezondheid toe en hopen dat hij zich nog lang voor ons kan inzetten.

Leo Hollestelle, beheerder Zeeuwen Gezocht

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, en dank U wel! Ik kom af en toe in Middelburg, maar door de grote afstand (Alkmaar) doe ik ook veel per Internet. Allemaal mogelijk dank zij (oa) Jo van Gorsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meneer van Gorsel,

  (Alvast) van harte gefeliciteerd met uw verjaardag en hopelijk kunt u ook nog lang als vrijwilliger bij het Zeeuws Archief blijven werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht dat dit soort helden niet meer bestonden.
  Jo van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in goede gezondheid gewenst. Dank voor het "monnikenwerk" samen met je colega's waar ik via internet veel gebruik van maak sinds ik uit Vlissingen/Middelburg naar Barendrecht(-bij Rotterdam) vertrok.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste meneer van Gorsel,

  Van harte gefeliciteerd met Uw verjaardag!
  Fijn dat U nog zo aktief bezig bent!
  Van harte hoop ik dat U nog lang zult kunnen genieten en dit werk kunt blijven doen!
  Met vriendelijke groet,
  Marianne de Hoogh

  BeantwoordenVerwijderen