maandag 12 juli 2010

De laatste akte is ingevoerd


Vandaag om 11.30 uur was het zover. Met het invoeren van aktenummer 61 uit het geboorteregister van de gemeente Sluis van 1909 is de allerlaatste - openbare - akte van Burgerlijke Stand van Zeeland ingevoerd in de computer. Vrijwilligster Nelly van Langevelde had de primeur. Zij voerde de geboorteakte in van Valentina Maria Lampo, geboren op 19 december 1909 te Sluis, dochter van Alphonsius Lampo en Stephanie van Paemel. Deze akte zal samen met de andere ingevoerde geboorteakten van Sluis bij update 22 in oktober 2010 te raadplegen zijn in Zeeuwen Gezocht.

In totaal zijn er tussen februari 1995 en juli 2010 bijna een anderhalf miljoen akten van geboorten, huwelijksvoltrekkingen en overlijden (vanaf 1796/1811) door een grote groep vrijwilligers ingevoerd. Vanaf oktober aanstaande zijn de gegevens van alle openbare akten van de Burgerlijke Stand van Zeeland via internet te raadplegen. Voor ons is het dan zaak om elk jaar de in dat jaar openbaar geworden akten aan de database toe te voegen. Voor de akten van de Burgerlijke Stand gelden de volgende openbaarheidsbeperkende termijnen: geboorteakten 100 jaar, huwelijksakten 75 jaar en overlijdensakten 50 jaar. Dat betekent dat in januari 2011 bij een volgende update van Zeeuwen Gezocht de geboorteakten van 1910, de huwelijksakten van 1935 en de overlijdensakten van 1960 worden toegevoegd.

Leo Hollestelle, beheerder Zeeuwen Gezocht

6 opmerkingen:

 1. Dat is mooi nieuws, proficiat! Een uiteraard alle vrijwilligers die al die jaren aan dit megaproject hebben gewerkt van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd!
  Wij hebben dat moment afgelopen jaar ook mogen vieren. Een prachtige klus geklaard. Op naar het volgende project!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met het klaren van deze klus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Alle vrijwilligers verdienen een applaus.
  Genealogen zijn echter onverzadigbaar (verslaving) en kijken uit naar de invoer van alle DTB gegevens.

  Ton van Heusden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig. Bedankt voor al het werk.

  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele grote DANK U WEL ! ! !

  BeantwoordenVerwijderen