zondag 2 mei 2010

Een nieuwe website voor het Zeeuws Archief

U kent natuurlijk allemaal de website www.zeeuwengezocht.nl van het Zeeuws Archief. Maar het Zeeuws Archief heeft ook nog de website www.zeeuwsarchief.nl, waar nog veel meer informatie te vinden is. Deze laatste website is per 1 mei geheel vernieuwd!

Voor u als genealoog is er ook op deze site heel wat interessante informatie te vinden, vooral als u wat verder wilt kijken dan alleen de namen en data in een stamboom. Er zijn al enkele pagina's met tips voor archiefonderzoek. Deze pagina's zullen de komende maanden nog behoorlijk worden uitgebreid. Heeft u wensen of ideeën voor deze pagina's, schroom dan niet om dit aan ons te laten weten.

Op de vernieuwde website kunt u nu al onze databases en de website zelf in één keer doorzoeken. Behalve Zeeuwen Gezocht zijn dat onze beeldbank, de bibliotheekcatalogus en onze database met beschrijvingen van archiefstukken. Wie weet welke onverwachte vondsten u hier zult doen. Waarschijnlijk zult u het prettiger vinden om Zeeuwen Gezocht op de aparte website www.zeeuwengezocht.nl te blijven raadplegen, maar wie weet komt de naam van één van uw voorouders ook wel voor in een archiefbeschrijving of bij een afbeelding.

Misschien vindt u op de site nog meer interessante informatie, zoals onze nieuwsbrieven, verhalen over bijzondere gebeurtenissen en archiefstukken en nog veel meer. Zeker de moeite waard om eens te onderzoeken.

Lineke van den Bout, webcoördinator Zeeuws Archief

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met de nieuwe site. Ziet er erg mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Lineke Wie heeft deze site en die zoekfunctie voor jullie ontwikkeld?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Petra: sorry voor de late reactie. Onze webbouwer is de firma Fabrique uit Delft. Zij hebben ook het zoekscherm gemaakt, maar dat is nog niet de ideale oplossing. Maar dat is een volgend project.

    BeantwoordenVerwijderen