dinsdag 2 februari 2010

Werkplaats voor de vrijwilligers

Het is deze week een jaar geleden dat de vrijwilligers die zich bezighouden met het invoeren van persoonsgegevens voor Zeeuwen Gezocht, zijn verhuisd van de zolder van het Van de Perrehuis naar een gedeelte van de studiezaal. Door de afnemende bezoekersaantallen in de studiezaal werd in februari 2009 de studiezaal verkleind en moest voor het afgesloten deel een andere bestemming worden gevonden. De keuze was snel gemaakt, want gedurende de zomermaanden is de temperatuur in de werkruimten voor de vrijwilligers op zolder vaak veel te hoog om aangenaam te kunnen werken.

De eerste maanden was het nog wel even wennen, want er was nog geen scheidingswand met de verkleinde studiezaal. Er kon niet te veel hardop worden gepraat. Half september vorig jaar is er een mooie glazen scheidingswand geplaatst en deelt de groep van dertig vrijwilligers de nieuwe ruimte met enkele medewerkers van het Zeeuws Archief. De nieuwe ruimte is makkelijker bereikbaar en er heerst een constante temperatuur. Er moeten nog wel enkele arbo-technische aanpassingen worden aangebracht. Op de foto ziet u de mannen van de dinsdagmorgengroep. Zij zijn druk bezig met de laatste loodjes van de invoer van de geboorteakten van de Burgerlijke Stand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten