maandag 1 februari 2010

Wat is RSS en hoe kan ik het gebruiken?


Op het artikel over de RSS-feed van Zeeuwen Gezocht ontvingen we reacties van mensen die toch moeite hebben met het instellen hiervan.
Wij zijn Zeeuwen Gezocht Blog begonnen om alle gebruikers van Zeeuwen Gezocht nog beter, uitgebreider en sneller te informeren. Het was onze bedoeling om hiermee de mailinglist te beƫindigen. Voor degenen die het toch niet zien zitten om een RSS-feed voor dit blog in te stellen zullen we de mailinglist alleen gebruiken voor het rondsturen van een bericht over een update. Al het andere nieuws wordt voortaan gepubliceerd op dit blog. Kijkt u in dat geval met enige regelmaat op Zeeuwen Gezocht Blog.

Steeds meer websites bieden de mogelijkheid om via een zogenaamde RSS-feed nieuwsfeiten en belangrijke aanvullingen en wijzigingen bij te houden.
In dit filmpje wordt in zes minuten uitgelegd wat RSS is, waarvoor je het gebruikt en hoe je er mee werkt op een Windows PC of een Mac. Deze - misschien wat kinderlijke - uitleg is uitermate geschikt voor mensen met weinig computerkennis, die hun vaardigheden willen uitbreiden.Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten