donderdag 21 januari 2010

Zeeuwen Gezocht in 2010: het één-na-laatste jaar?

Behalve deze update volgt er nog één in juli van dit jaar. Het is mogelijk dat dit najaar een extra update wordt geplaatst, want wij hopen in 2010 de invoer van de openbare geboorteakten te voltooien. Daarmee is dan tevens de gehele openbare Burgerlijke Stand van Zeeland in Zeeuwen Gezocht beschikbaar.
Voor de update van juli staan ook gepland de Lidmatenregisters van de diverse kerkgenootschappen op Walcheren over de periode 1580-1810 en mogelijk volgen eind van het jaar de Walcherse doopregisters van de diverse kerkgenootschappen vóór 1811.
Dit jaar zou wel eens het één-na-laatste jaar van de website en database Zeeuwen Gezocht kunnen zijn. Zoals al eerder vermeld is het programma ISIS aan vervanging toe. Het Zeeuws Archief heeft daarom besloten mee te doen aan het nieuwe, landelijk te ontwikkelen platform voor historische persoonsgegevens WieWasWie.nl. Afhankelijke van de oplevering van de nieuwe website (de verwachting is eind 2010) zullen in 2011 de Zeeuwse gegevens worden overgebracht naar de nieuwe website. Omdat WieWasWie.nl ook de mogelijkheid zal bieden om scans van akten te raadplegen en te downloaden, gaat het Zeeuws Archief dit jaar beginnen met het scannen van de akten van de Burgerlijke Stand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten